Siis jokainenhan sen tietää. Kansallisen jääkiekkosarjan, jota myös kutsutaan SM-liigaksi (HUOM! ei pidä siis sekoittaa siihen O2 Extraliigaan, jotain sponssipelleilyä siis) ylivoimaisessa johdossa on siis Helsingin Ainoa Oikea jääkiekkojoukkue, siis tiedättehän, Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors (Helsingfors IFK). Sehän on se urheiluseura, joka on perustettu jo 1897. Jos nyt jääkiekosta puhutaan, niin silloinhan jokerit oli jokin hanttikortti korttipakassa ja sinne se kuuluu edelleenkin.

Nyt siellä taustalla joku huutelee jostain ruotsalaisuudesta. HILJAA! kehoituksen jälkeen minä kerron teille kaikille, että sillä ei ole mitään väliä. HIFK:n otteluissa aikoinani ollessani minä ja ystäväni luonnollisesti virtuaalisesti murhasimme jokaisen vähänkin turkulaisuuteen viittaavan ja minun vieressäni istuva kaksikielinen fan vain joskus vienosti vihjaisi jotain että "heija IFK". Katselimme toisiamme kaksi kausilippua 80-luvun jälkipuolella, kunnes hän vaihtoi paikkaa tai sitten hän kuoli häpeään RIP.

Tästäpäs minä sitten saankin aassinsillan HIFK-jokerit ilmiöön. Eihän se ole edes ilmiö, sillä tuo pikkuvelijokerit ei ole mikään ilmiö. Uskokaa tai älkää mutta se ei ole mitään. Joku pseudopurjehtija suomenruotsalainen (jaa ette siis tiedä vai: Hjallis on syntyjään HIFK:n kannattaja. HAH, repikää siitä) tekee Töölöläisestä kaupunginosajoukkueesta mukapisneksen? Ach, sallikaamun nauraa.

Itseasiassa luulen että jokerit (siis sitä ei pidä kirjoittaa isolla kirjaimella, jos lukija ei ole huomannut) on jotain sukua ranskalle. Ette ole huomanneet vai? Nyt paljastan tämän sala liiton teille. Tai sitten en, saatte miettiä sitä.

Kaikki lähti tästä: 13.9.2007 jokerit-HIFK 0-3 ja HIFK johtaa ylivoimaisesti sarjaa.