Allekirjoittanut oli katsomassa Nightwishin Prahan keikan ja tuoreeltaan kommenteja keikan jälkilöylyistä.

En ole ollut aiemmin mikään yhtyeen fani ja en ole sitä tämänkään jälkeen, tehtäköön se ensiksi selväksi. Kaikenlainen laulajavaihdoskohu 2005 ei siis hetkauttanut meikäläistä mihinkään, mutta uusi levy alkoi herättää tälläisen vanhan proge-diggarin mielenkiintoa. Viime vuoden (2007) lopulla julkaistu Dark Passion Play-levyllä oleva The Poet and the Pendelum on oikeasti herättänyt allekirjoittaneen mielenkiinnon ja kun sen illan konsertissa kuulin vielä livenä, niin kävi sellainen "suu loksahti auki"-ilmiö. Tottahan illan aikana kuultiin lukuisa joukko Nightwishin hittibiisejä - Nemo, Wishmaster, I Wish I Had an Angel etc - mutta minulle ainakin The Poet and the Pendelum tekee sen eron muihin saman luokan orkestereihin. Hittibiisit on hittibiisejä, mutta jos bändillä on rohkeutta soittaa noinkin monipolveileva ja vaikea biisi livenä, niin ei voi muuta kuin nostaa hattua. Prahan yleisö (veikkaan n. 10 000 katsojaa!) oli kyllä mukana yllättävän hienosti, johtuen varmaankin loistavasti hoidetusta äänentoistosta, joka suorastaan pakotti yleisön mukaan kappaleeseen. Hyvää se teki niille Petr Perusmusiikinkuuntelijoille kuunnella välillä jotain vaikeampaakin. Basisti/laulaja Marco Hietalalta vielä hieno kommentti The Poet and the Pendelumin jälkeen: "Kaikki kunnia Maestro Holopaiselle".

Anette, mitäs siitä? En oikein tiedä. Hienosti hoitaa leiviskänsä, mutta joskus tulee hetkiä joissain kappaleissa, että ei vaan riitä. Ainakin minun sävelkorvaa vähän särki, kun kuulee, että nyt menee pieleen ja pahasti. Näitä juttuja onneksi ei ollut paljoa ja hän paikkasi äänipuutteitaan aseetriisuvan energisellä esiintymisellään.

Tuomas Holopainen? Tämä Kiteen lahja maailmalle on jo ihan oikea stara, tähti ja palvonnan kohde. Hän ei ole äänessä eikä ns. eturivin soittaja muutenkaan, vaikka eturivissä soittaakin, mutta kyllä häntä palvotaan. En yhtään ihmettele, kun joskus näen jonkun teinin kävelevän Tuomas Holopainen-T-paita päällä minua vastaan. Alan henkilökohtaisesti näkemään herrassa musikaalisen nerouden aineksia. Tee minulle yllätys ja sävellä semmoinen mahtipontinen metalliooppera. Pete Townsend ja Richard Wagner hiuksista huitsiin, Tuomas Holopainen tulee ja räjäyttää pankin. Tuomas, tee se!!

Päätän konserttiraporttini tähän. Täällä Jussi Himanka, New York.

-

Ari