Ahhh minä olinkin jo unohtanut kuinka kauniisti hivelee korvia tuo seuramatkaajien armoitetun sukupolven aplodeeraus lentokoneessa. Ei se mitään, kestin sen kuin nainen, sainhan sentään matkatoimistolta lahjaksi kauniin Exim Tours repun.

Taputusten yhä kaikuessa korvissani en voinut kuvitella hiippailevani muutaman tunnin kuluttua  hotellin pihapuskien läpi taksin metsästykseen pikatien varteen kuin paraskin venepakolainen. Asianmukaisesti huivi mukana ja uusi reppu selässäni. Selbstverstendlich.

Kun näinkin menestyksellisesti olin onnistunut loikkaamaan tshekkileiristä sinivalkoisten puolelle, en tietenkään voinut jättää leikkiä kesken. Osallistuin siis seuraavana aamuna kunnon seuramatkaajan lailla matkaoppaan järjestämään tiedotustilaisuuteen.

Sankarituristi: "Voisitko esitellä meille näitä paikallisia rahoja?"

Reipas Opas: "Toki toki, seteleitä ovat - - -  ja kolikoita - - - ja..."

ST: "no mutta entäs tämä jossa lukee 5? onko tämä viitonen?

RO: "Joo, kyllä on."

ST: "Ja tämä jossa lukee 1/2 lienee puolikas?"

RO: "Aivan oikein."

Tähän väliin täytyy todeta että oppaan pokka piti omaani paljon paremmin. 

Yleisen sivistystason ja numeroharjoituksien jälkeen olimme täysin valmiita kohtaamaan kuumuutta hohkaavat hiekkarannat ja vanhankaupungin medinan markkinakojut. Jos ette ole saaneet tilaisuutta kunnon tinkimiseen suosittelen lämpimästi. Oppirahojen maksun jälkeen jopa tollo maalaisturisti alkaa olla melkoisen osaava ja saattaa huomata tinkivänsä ruotsiksi tunisialaisen kauppamiehen kanssa. Varoituksen sana; hyvin hauskaa mutta addiktoivaa.

Kameleitakin oli tarjolla. Vanhempani kovasti väittivät etteivät missään nimessä moisia kauppoja tekisi. Pieni epäilyksen poikanen hiipi paikalle kun kuuntelin kuiskintaa takapihan uudesta aitaus- ja laajennusprojektista.

Kaupunki itsessään oli melkoisen kiehtova kunhan sen löysi turistimassojen alta. Suosittelen. Ja ne rannat, oijoih. Saatte vapaasti kadehtia mahtavan upeaa suorastaan kahvinsävyistä rusketustani joka viikon rannalla makaamisella on hankittu. (Joskushan vähemmän on enemmän?)

Kuvia tulee hieman myöhemmin. Kamera on äidillä ja kuvien minulle toimittaminen 100 %:sti äipän atk-taitojen varassa. Eli heti kun äitimuori oppii ne pakkaamaa ja saa meilattua tyttärelleen pääsette ihastelemaan. Realistisena arviona sanoisin että varmaan lokakuuhun mennessä.

-Piu