Jaahas, käyttöliittymä on mennyt uusiksi. Oli vaikeuksia päästä sisälle. Grrrrrr... Pitkä tauko allekirjoittaneella blogin parissa. Jotain pitkätukkien sekoilua on ilmestynyt, mitäs niistä.

Prahassa on ollut kylmä. Oikeasti. Olen jo ajatellut laittavani pitkät galsongit jalkaani, mutta ihan niin kylmä ei ole ollut. Varsinkin kun ulkonaoloaika normipäivinä rajoittuu noin 45 sekunttiin. Siis siihen kun juokset kotoa bussiin, bussista metroon ja metrosta toimistoon. Tämä luonnollisesti aamulla, iltapäivällä sitten toistepäin. Tosin joskus - siis vain joskus - tuohon iltapäivän juoksurytmiin eksyy baari, johonkin väliin. Maalla perhe on viestitellyt jopa -25 asteen yölämpötiloja, onneksi en ole ollut siellä. Autoparkakin on saanut värjöitellä Floran parkkihallissa.

Venäläiset ovat sitten katkaisseet kaasunkin, onneksi suorassa kaasussa ei ole kiinni kuin hella. Kohta sähköuunissa laitellaan makaroonilaatikkoa, perunalihalaatikkoa, porkkanatonnikalalaatikkoa, kaalipunajuurilaatikkoa, hirssijuuressienilaatikkoa jne.

Oli tuossa marraskuussa hieman kiireitäkin. Vauvaa pukkasi, jopa niin, että piti käydä Prahan ulkopuolella syntymässä, Prahan kaikki sairaalat kun olivat täynnä. Lopultahan kaikki meni niin loistavasti, että en itse edes ehtinyt synnytykseen. Hidas kun olen, niin syntymän aikaan olin Prahassa ja missasin lopulta kaiken puolella tunnilla. Katsotaan nyt sitten, tuleeko tästä isona jotain sananvaihtoa, koska isoveljellä lukee syntymätodistuksessa syntymäpaikkana Praha, Bětuškalla vuorostaan Brandýs nad Labem...

Královna Alžběta siis tässä:-Ari-