Prahassa fanitetaan omaa joukkuetta tosissaan, ainakin jos puhutaan Slaviasta ja Spartasta. Mediassa on ollut viimeaikoina puhetta jalkapallo-Slavian vaikeuksista (no on niitä vaikeuksia ollut jääkiekko-Slaviallakin). Alkukausi on mennyt niin sanotusti vihkoon kaikilla mahdollisilla tavoilla ja ainakin fanien mielestä vihkoon meneminen kulminoitui lopulta siihen että Slavia kengitti vastuuvalmentaja Michal Petroušin ja värväsi valmentajakseen muuan František Strakan.

?? No mitä sitten ?? - miettii satunnainen lukija, mutta kun Slavian harjoituskentälle oli sopimuksen julkistamisen jälkeen kaivettu hauta, Strakan taloa on spreijattu useampaankin kertaan herjauksilla ja luonnollisesti otteluissa on ollut jatkuvasti häiriöitä, niin tosissaan on otettu.

Mikäs mies sitten Straka oikein on, kun Slavian faneissa ollaan noin pillastuttu? Siihen riittää miehen taustassa yksi ja ainoa sana: Sparta.

Pelaajauralta löytyy tietysti muitakin joukkueita, ennen kaikkea Saksasta, mutta 11 kautta pelaajana Spartassa ja uran jälkeen Spartan valmentajana tekevät Strakasta leimallisesti Spartalaisen.

Slavian fanit eivät kerta kaikkiaan voi sulattaa joukkueensa valmentajana henkilöä, jonka ammattilaisura liittyy niin voimakkaasti Spartaan ja joka aiemman uransa aikana oli verbaalisesti useita kertoja solvannut Slaviaa.

Hienoa, että otetaan tosissaan.

 

 

PS. En missään tapauksessa halua mitään väkivaltaisia ylilyöntejä.

 

-Ari