997812.jpg

Ylläolevan kuvan mukana voi tietysti ajatella että allekirjoittanut on viettänyt ratkiriemukkaan kolme päivää Pariisissa firman rahoilla rälläämässä. Jep, jos ajallisesti olin Pariisissa n.76 tuntia, niin ylläolevan kuvan reissu Pariisin ydinkeskustaan otti kokonaisajasta nelisen tuntia, joista autossa istuin kaksi tuntia. Siis matkaahan oli vain 2 x 26 km. Prkl. Kotiinlähdön päivänä sitten ranskikset olivat päättäneet tehdä pikkuisen työnseisauksen, elikäs lakon. Lakkohan sitten kohdistui Ranskan julkiseen liikenteeseen, joka siis tarkoitti, että tuon unelmamaan hallitusti kaaottinen liikenne muuttui hallitsemattomaan tilaan... Kun olin jo koto-Tshekissä, niin luin, että Pariisiin johtavilla moottoriteillä oli ollut 160 km jonoja.

Lopullisen hienosäädön tietty näin ulkomaalaisen (= et puhu ranskaa) näkökulmasta antaa se että kukaan ei ole avulias auttamaan. Jos et puhu tuota jumalanyrjömongerrusta (= ranskaa), niin pärjää omillasi. Dilemma oli siis siirtyä Orlyn lentoasemalta Charles De Gaulle:n lentoasemalle, joka on aivan toisella puolella Pariisia. Pääsimme sinne itseasiassa ilman ongelmia, mutta ainoastaan omilla päättelykyvyillä, sillä kombinaatio Ukraina-Portugali-Suomi ilmeisesti antaa hyvän lopputuloksen. Se mitä siis purnaan, on se että Orlyn "kansainvälisellä" lentoasemalla ei ollut henkilöä neuvomassa, joka olisi pystynyt lakkopäivänä puhumaan jotain muuta kieltä kuin jumalanyrjömongerrusta. Meidän kolmen hengen seurue oli kykenevä kommunikoimaan (portugali, espanja, italia, ukraina, venäjä, englanti, suomi, ruotsi, saksa) monella kielellä, mutta Ranskassa on päätetty olla puhumatta mitään muuta kieltä kuin jumalanyrjömongerrusta kansainvälisellä lentokentällä. Lisäksi tuossa teknologian eturivinmaassa taksit ota vastaan luottokortteja. En nyt puhu AMEX:sta, mutta ne saatanan idiootit ei ota vastaan mitään kortteja!! Merde!!!

Jotta kaikki ei menisi ihan solvaamiseksi, niin kyllähän ainakin allekirjoittanut nautti suunnattomasti kahden tunnin lounastauoista, työskentelystä pikkuhiprakasssa, yleisestä hälläväliämeiningistä ja kaikkien EM:n sääntöjen rikkomisesta. Ja ne naiset! Ulalaaa! En voi sanoin kuvailla sitä paljaitten reisien ja pitkien säärten määrää. Prahassa näkee jos jonkinlaista kissaa, mutta kertokaa se potenssiin 10, niin sitten ollaan Pariisissa...

Ari